Enkelt för underhåll av Bioclear filter.

posted in: Aktuellt | 0

Nu när våren kommer och dammens filtersystem ska sättas ut och startas upp är det lämpligt att kolla över filtret. Till Bioclear filtren finns nu ett komplett set med olika packningar i lager: “40860 Renoveringssats Bioclear 5/10/15/25000”. Detta kan enkelt beställas via Pondteams återförsäljare.

Det är viktigt att filtrets packningar är i gott skick innan det sätts igång, så att inga onödiga läckage uppstår. Ibland räcker det med att smörja över alla packningar med silikonfettet, men efterhand som filtret blir äldre blir packningarna för slitna och behöver bytas ut.

Andra delar som slits är “Avståndsstycket” till UV-C lampan, samt det “Clips” som håller lampan på plats till modellerna 10-15-25000.

Här ser ni ett datakort över de olika delarna som ingår i produkt 40860.