Vår i dammen

Även om April-vädret gett sig till känna med hagel och kallare väder, så är det vår på gång i stora delar av landet.

Har ni en damm med fiskar, börjar de bli mer aktiva och det är dags att börja se så de mår bra. Det är ofta just på våren de kan drabbas av parasiter och svamp. Ha koll så att de simmar och inte verkar slöa, har sår eller simmar och kliar sig mot stenar osv. Om så är fallet kan det behövs salt och tex. Anti Parasit eller Anti Bakterie, i dammen till dem.

När temperaturen även nattetid håller sig över ca 7 grader, börjar det bli dags att starta upp filter och göra ev. vattenbyten i dammen.

Fiskarna börjar behöva få mat när vatten temperaturen närmar sig 10 grader. Lämpligt att ha en termometer i dammen för att enkelt kunna ha koll. Det är rekommenderbart att ge fiskarna ett mer energirikt foder i början av säsongen som t.ex. Energifoder, Pondmix. Detta för att de behöver bygga upp sina fettförråd efter vinterns fasta.

Mer tips om att göra dammen redo under våren, finner ni här.