En damm med dåligt byggda kanter ser alltid hemsk ut. Vattennivån är svår att få stabil, grundvattenzonen blir dålig och det är svårt att få rätt djup. Ecolat kantband är den idealiska och rätta lösningen på detta.

 

 

Det kraftiga bandet som är mycket flexilbelt gör det enkelt att forma så det följer kanten. Bandet kan enkelt förankras med de specialanpassade fästhakarna. Ecolat finns i 14 och 19 cm höjd. För dammar rekommenderar vi att du använder 19 cm (artnr 20355) Du får då ett perfekt djup för grundvattenzonen där du kan plantera många olika sumpväxter.

 

Ecolat läggs runt dammen och förankras med fästhakar. Du får en otroligt stabil kant som gör det fortsatta arbetet mycket lättare.

 

 

Kantbandet skruvas fast i fästhakarna som slås ner i marken.

 

 

Ibland kan det vara svårt att få kanter i våg. Med Ecolat blir det betydligt enklare då du enkelt kan utjämna mindre skillnader i marken

 

 

Duken viks över bandet och fästs genom att du lägger fyllnadsmaterial på utsidan. Det blir ingen risk för läckage genom kapilärkrafter som annars är ett stort problem.

 

 

På bilden är banden monterat. Grundvattenzonen får nu ett jämnt och stabilt djup.

 

 

Här ser du hur kanten tar form. En stenläggning ovanför döljer effektivt uppbyggnaden.

 

 

En perfekt dammkant som lätt döljs med sten, växter eller annat.

 

 

Nu återstår bara det roliga. Lägg i fiskar, plantera växter och sätt fram solstolar. Glöm inte att ta fram en kall öl eller ett glas vitt vin och skåla för Ecolat kantband och ett bra utfört arbete.