För att skarva eller laga gummimattor.

 

Det här behöver du:

Splice wash att tvätta gummimattan med, primer og Quick Seam 7,5 cm bred att tejpa mattan med

En av de stora fördelarna med Sealeco gummimatta är att den är enkel att limma. Görs fogen riktigt blir limningen lika stark som gummimattan. Var noga med att det är en äkta Sealeco gummimatta du köpt. Systemet fungerar inte säkert på andra gummimattor. Är du osäker skicka oss ett mail på inköpsställe så får du enkelt och snabbt reda på om det är en återförsäljare som säljer Sealeco gummimattor.

1/ Är gummimattan använd ex.vis från en befintlig damm, skall det först rengöras med splicewash.

 

2/ Lägg ut bitarna som skall limmas så de kommer i rätt position. Övre biten skall överlappa med ca 7 cm. Gör en markering på den undre duken ca 1 cm längre in. (ca 8-9 cm in på duken)

 

 

 

3/ Fäll bak den övre duken, om den vill gå tillbaka kan du applicera lite primer som den fästs med. Når du placerat dukarna i rätt position, stryk ut primer på bägge bitarna PondGard genom att använda en scrubber eller trasa, så du får ett jämnt lager. Primern på den undre biten läggs efter den märkning du gjort i steg 1 ca 8-9 cm brett.

 

 

 

4/ Primern skall torka ca 5 minuter. Lägg tejpen på den undre biten. Tejpen skall följa kanten.

 

 

5/ Lägg den övre biten gummimatta som du fällde tillbaka i steg 3 över tejpen. (Skyddspapperet på tejpen sitter kvar)

 

 

6/ Gör de sista finjusteringarna av duken och ta bort skyddspapperet på tejpens övre del.

 

7/ Pressa ihop bitarna ordentligt (Är det större bitar blir det enklare med en speciell roller).

Limfogen är nu klar. Du kan fylla vatten i dammen redan efter en timme. Härdningen fortsätter även under vatten och är klar på ca 30 dagar. Fogen är nu minst lika stark som matten.